woensdag 9 maart 2011

Tijd voor Tatanne!

Bent u ook zo blij dat, na die koude en veel te besneeuwde winter, de zon zich stilaan weer door het wolkendek wringt om de wereld te verwarmen?  Dat de dagen langer worden? Dat je 's morgensvroeg en bij zonsondergang weer vogeltjes hoort fluiten? Mlle Assorti voelt het al dagenlang kriebelen om aan de lente- en zomergarderobe te beginnen en heeft al wat zwierige rokjes en fleurige zomerjurkjes in gedachten. 
Maar ook de maaksels van vorige lente mogen weer uit de kast, en daar lag ook deze sympatieke sjakosj te wachten op de eerste lentekriebels. 


Het is de Tatanne tas van De zuster van.... die het patroon zelf tekende. Niets dan bewondering van mijnentwege dus!
Ik maakte ze vorig jaar in de krokusvakantie, en de hele zomer lang ging ze mee naar tal van barbeque's, festivals en festivalletjes, en luie dagen in andermans tuin. Maar vreemd genoeg staat ze nergens deftig op de foto. Dus maakte ik er nu, bij tweede ingebruikname, toch nog enkele. En dit om hier nu voor u de lofzang te komen zingen die zo'n geweldig gerieflijke tas werkelijk verdient! Eloleo, de koningin van de handgemaakte handtassen, maakte ze eerder al en ik kan haar conclusie alleen maar beamen : 
Iedereen aan de Tatanne!7 opmerkingen:

 1. Mooi! En leuk zo afgewerkt met een beetje kant..
  Het ziet er echt gerieflijk uit!

  Dit is iets voor op mijn to do-lijstje..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allelujah!!! Ik ben al maanden aan het zoeken naar een zelfmaak-sjakos, het wordt de dees!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw zo mooi! had ik maar zo'n geduld...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai, wat een complimenten! Dankjewel en nog veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aaaah, gij gebruikt ook RoomeR flessen om uw bloemekes in te zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Polkadotjes: Jaja, ik gebruik dat vooral en in de eerste plaats om lekker leeg te drinken, maar ook als schoon vazekes hé! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen