zaterdag 2 april 2011

Over een stofje dat "rokje!" riep.

Bij sommige stofjes twijfel je eindeloos wat je er mee wil maken en verander je honderd keer van gedacht, en bij sommige stofjes weet je het direct! 


Dit stofje is een kringloopwinkel-vondst. Ik zag het uit het rek met tafelkleedjes piepen, nog net voor sluitingstijd, en grabbelde het mee. De mevrouw aan de kassa zei "Mooi stofje, het zal zo te zien geen tafelkleed blijven!" Ze had me er mee voor de spiegel zien staan, waar ik stond de bedenken dat het absoluut een rokje moest worden. En zo geschiedde...Kijk eens hoe properkes afgewerkt! De mama en ik legden onze spaarcenten samen voor dit beestje. Wat een plezier! Zo fijn om mee te werken! Alles wat je maakt ziet er ook meteen wat "échter" uit, als u begrijpt wat ik daarmee bedoel ;-)


Het enige wat hier nog ontbreekt is een label om in mijn maaksels te naaien. Ik heb mij daar al meermaals het hoofd over gebroken, maar kan maar niet beslissen wat daar dan zou moeten opstaan. Ik zou graag hebben dat het iets is dat bij me past, en wil ook graag iets origineels... Maar spijtig genoeg ben ik niet zo goed in het bedenken van zulke dingen, en vind ik het echt moeilijk om dat voor mezelf te kiezen. Dus blijft ook dit rokje voorlopig label-loos... Ik hoop dat ik het op een dag ineens zal weten, en dan hoort u er ongetwijfeld van!
Zo, en dan ga ik nu een verlanglijstje opstellen. Ons dorp is momenteel ingepalmd door wieler(terror)(toer)isten en morgen is het tijd voor het echte werk. Dus dan vlucht ik weg richting Kortrijk, alwaar een heus spektakel weer een gat in mijn portemonnee zal slaan. Elk zijnen dag!

12 opmerkingen:

 1. =) Dank u voor de complimentjes! =)
  Hella, het patroon is de in blogland welbekende burdarok : http://www.burdastyle.de/burda-style/hauptkollektion/glockenrock_pid_1_1977.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! en dat naamlabel: op een dag weet je het! Zul je zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh, echt mooi! En helemaal perfect afgewerkt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, mooi, mooi! Maar dat wist je zelf al hé ? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel, heel, heel mooi stofje! Gelukzak!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben net via via op je blog gekomen en o mijn god...wat maak je supermooie rokjes en jurken! HEBBEN! HEBBEN! HEBBEN! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig rokje!!!

  Zou het een makkelijk rokje zijn om als beginnende naaister te maken?

  Lieve groeten
  Eline S.

  BeantwoordenVerwijderen