zondag 5 juni 2011

Mag ik u eens iets vragen?

Wat vindt u hier van? 
Ik vond dit overgooierke (zo noemen wij dat hier, bij u ook?) vorig jaar al op een rommelmarkt in Gent. Ik vind het stofke en de knoopjes de max, maar vraag mij nu al een jaar af of ik mij als 28-jarig vrouwmens kan permitteren om met zoiets op straat te verschijnen?
Het is model is dan ook niet bepaald geweldig...

Maar als ik er nu eens een rokje zou van maken? Wat denkt u?  Zou u mij willen kennen als ik dat dan in het openbaar zou dragen?

14 opmerkingen:

 1. Zéker wel een rok van maken. De enige rokken die ik heb, zijn er gemaakt van zo'n overgooiers. Ben er dol én trots op!

  Dit is wel een schoon exemplaar, hé. Ook schone knopen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 28?? Kan makkelijk! Al zou een rokje ook erg mooi zijn denk ik.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou ook gaan voor een rokje. De knoopjes kan je altijd nog hergebruiken. Ofwel in een zakje op het rokje ofwel in iets anders. Wel een heerrrlijk stofje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja!!! Ik wil je wel kennen, en zou zeker vragen hoe je aan dat mooie rokje komt...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een vondst! Heel erg mooi: kleur, motief, knoopjes... een overgooierke uit de duizend.
  Rokske zou vree wijs zijn, maar verstellen tot een iets meer aansluitend kleedje lijkt me ook heel leuk, want 't is zeker gepermitteerd dit schoon stofke rond te crossen. Op z'n minst nog een jaar of tien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. inderdaad een prachtig stofke, ik vind dat alles wel kan, als ge u er maar goed in voelt! Het heeft wel iets "tenterigs" dus ik zou precies ook zoals Veetje proberen om er een smaller kleedje van te maken, een rok kan ook maar ik vind dat bovenstukje wel iets hebben, en dat ben je dan kwijt! Ben alvast benieuwd naar't resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En als je er nu eens een rokje van maakte en het bovenstukje omtovert tot een bloesje door er bv. met een rode stof een onderste helft aan te zetten? De knoopjes heb je alvast.

  Ik zal naar je zwaaien als ik je tegenkom in Gent!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een heel schoon stofke, mij lijkt het bovendeel nogal wijd ?Als je er een rokje van maakt, zou ik het model van rok houden, met die knoopjes tot beneden en een recht tailleboordje .Dan krijgt het wat fifties allures. de bovenkantoverschot komt allicht nog eens van pas later hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou ook voor een rokje gaan!
  Leuke blog trouwens, ik ga je volgen. Kom gerust ook eens kijken op mijn blog, er loopt net ook een giveaway.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zou er ook een rokje van maken, kan zeker en vast!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zou dat zo laten, maar ik ben dan ook een lui mens.
  Wel met één van uw schone ceinturekes erin, zodat ge er geen 9 maanden zwanger uitziet (door de jurk hé, niet door uw figuur!!).

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haaa geweldig, zo veel goede raad, ik wist dat ik het aan jullie kon vragen zie!
  Ik denk dat ik voor het idee van Nele ga, gewoonweg twee kledingstukken in dat schone stofke, ik vind dat een goed plan!
  En Manninne, ik kom één dezer gewoon eens binnen, dan kan je mij je 'rok-idee met fifties-allure' eens van naaldje tot draadje (excuseer mij voor deze voor de hand liggende woordspeling, ik kan dat soms niet laten) uitleggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Via jouw reactie op mijn blog kom ik hier ook terecht zie. Een leuke blog hoor! Ik ga je meteen volgen.
  En van dat overgooiertje zou ik ook een rokje (proberen te) maken, zalig voor in de zomer toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. dat moet keihard kunnen, al zou er ook wel een supervet rokje van gemaakt kunnen worden... Aaah de dilemma's van de goeie retrovondstenvindster...

  BeantwoordenVerwijderen