maandag 20 december 2010

Litlle Red Riding Hood

 Ik kan soms echt uren ronddolen op het internet, en vind het een onuitputtelijke bron van inspiratie.
Al surfend van de ene naar de andere kwam ik een tijdje geleden bij de blog van Pretty Ditty terecht. Wat een schatkamer vol leuke ideeën! Ik kreeg meteen de kriebels om een  stoffen ketting te maken, en werd ook op slag verliefd op haar hooded scarf. Ik bestelde het patroontje via Etsy, en een kleine week later zat het al in mijn bus!




De patronen en de werkbeschrijving zijn heel duidelijk, en het is écht een piece of cake om er één te maken.  Het patroon heeft een kinder- en een volwassen maat, en er zijn vijf varianten. Ik maakte de versie met een plooitje, maar er is er ook één met ruches, één met een rijgkoord én een hele leuke met kattenoortjes! Supercute voor kindjes!
Ik ging voor een rode zachte teddybeer stof, maar wil hem ook nog eens in wol maken. Wel opletten dat je een zacht stofje kiest, want niets vervelender dan prikkende, kriebelende wol in je nek! Er staan tips voor het kiezen van de juiste stof in de werkbeschrijving. Op Pretty Ditty's blog staan er nog een heleboel prachtige exemplaren.


Je ziet het misschien niet goed op de foto's, maar ik gebruikte voor het eerst ook eens een siersteek op de rand van de kap. Er staan er heel wat op mijn naaimachine, maar ik vond ze eigenlijk nooit ergens bij passen, en durfde ook de instellingen van mijn machine niet zo goed te veranderen.  Maar bij deze stof past het wel, het geeft zo wat meer textuur aan al dat rood. Ik koos voor de schelpsteek, maar het zijn eigenlijk meer halve maantjes geworden. En het ging eigenlijk bijna vanzelf om mijn naaimachine juist in te stellen, dus die siersteken zijn zeker voor herhaling vatbaar!


Natuurlijk zegt iedereen al grappend dat ik roodkapje ben, maar ik trek er mij lekker niets van aan, hij is heerlijk warm met dit winterkoude weertje.


Ik ben grote fan van mijn (goed)gemutste sjaal! 




Mijn kat Elmo vind al die sneeuw maar niets. Telkens ik hem buiten laat, zie je hem denken "Eikes, ligt dat witte spul hier nu nog?!". Hij haast zich steeds snel weer naar binnen.
Ik vond het spoor van zijn  pootjes in de sneeuw wel grappig, hij zakte er bijna tot aan zijn buik in!


Veel sneeuwpret nog aan iedereen! 
(Als je er tenminste niet met de auto door moet!  >_<)

6 opmerkingen:

  1. Supermooie sjaal! De roodkapje look vind ik net heel tof :)
    Bedankt voor je lieve reacties op mijn blog, ik ga de jouwe ook volgen, ziet er veelbelovend uit!
    En in mijn filmpje speelt inderdaad the one and only linard -the son- mee. Dat is namelijk mijn vriendje :) Ken jij hem misschien?

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waaw zeg, een rockster als vriendje! Gelukzak! =)
    Ik ken hem alleen als "the son" hoor. Ik leerde ze kennen in ons jeugdhuis (Het Uur) en ben al een paar keer naar een optreden van hen geweest. En ze worden elke keer beter vind ik! =)

    Bedankt voor de lieve complimentjes en het volgen!

    Groetjes en een fijne avond nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Amai, met die lovende woorden heb je linard wel blij gemaakt :)
    Tot op een volgend optreden misschien!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw, mooi! En bedankt voor je reactie op mijn blog! Succes met de giveaway!
    Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw wauw wauw ! Ik ben hier zonet via via terecht gekomen op je blog. Alle rokjes/kleedjes vind ik al geweldig, maar deze sjaal/kap is hét van hét!
    Staat het patroontje er toevallig ook ergens van op internet?
    Vanaf nu volg ik je op de voet :)
    Succes nog ! x Nienke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Nieke: Dank u! =)
    Het patroontje kan je kopen via Etsy, je moet maar eens klikken op de link (in de tekst, waar 'hooded scarf" staat) Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen