maandag 24 januari 2011

Amaai, een Awaard!Alé seg, en dan nog wel a Stylish one! 

Ik kreeg deze eervolle vermelding van Chez Chouke, en voelde me daar als prille blogster toch wel wat fier bij! Dat je er zeven dingen over jezelf moet bij vertellen nam ik er dan ook graag bij. Ik heb er even over nagedacht, want er valt wel wat te zeggen over mij, maar niet alles valt zo gemakkelijk uit te leggen! 
Maar alé, hier gaan we dus...
1. Ik vind kleuren onmisbaar in het leven en zou écht doodongelukkig worden in een wereld zonder. Ik krijg eigenlijk een soort kick van "assorti'kes zoeken en vinden" , zoals ik dat dan stiekem bij mezelf noem. De naam van mijn blog komt van de mensen in mijn omgeving die dan al grappend zeggen "Daar zie, juffrouw assorti, alles past weer bij elkaar!". Het is een soort uit de hand gelopen hobby van mij om kledij en prulletjes als riemen, schoenen, armbanden, oorbellen,... samen te zoeken die bij elkaar passen van kleur en vorm. Maar ook gewoon in het dagelijks leven wordt ik blij als ik dingen, gebouwen, licht, vormen, prints of bv. stofjes zie die mooi bij elkaar passen. 
2. Ik heb leren stikken in het middelbaar onderwijs, toen ik de richting 'Creatie en Vormgeving' volgde. Patronen tekenen, ontwerpen op de paspop, de juiste stoffen kiezen, ik heb het daar allemaal geleerd. Maar omdat het voor school was vond ik er niets aan. Veel dingen (vooral het patroontekenen en -rekenen) zijn bewust volledig uit mijn geheugen gewist toen ik afstudeerde, en ook mijn cursussen uit die tijd werden ritueel op de brandstapel gegooid. 
Maar het zat toch ook een beetje in mijn genen, want mijn oma's en mama zijn ook altijd fervente naaisters, breisters en patchworksters geweest. En ja een tweetal jaar geleden kreeg dan toch nog de naaikriebels!  Ik had een bepaald jurkje in mijn hoofd en op de rommelmarkt vond ik een stofje dat er helemaal voor paste (zie ook punt 1 =)) Mijn mama had mijn lieve oma zaliger's naaimachine gekregen, dus ik kreeg de oude Brother mee naar huis. 
En zo werd mijn eerste kleedje, gemaakt "uit vrije wil", een feit :
In diezelfde zonnige vakantie ontdekte ik al die leuke naaiblogs, met die van Mme Zsazsa op kop, en kreeg de naaimicrobe mij pas goed te pakken! 
3. Ik ben grote fan van de retro en vintage, kringloopwinkels en rommelmarkten, en krijg hetzelfde gevoel als in punt 1 als ik weer eens een leuke vonds of koopje doe. Snuisteren tussen al die spulletjes met elk een eigen verhaal vind ik zalig. Mijn inboedel bestaat dan ook grotendeels uit tweedehands. En ik spaar daar dan ook nog eens het milieu mee! Kijk eens aan zeg, niets dan voordelen!
4. Zoals ik niet kan leven zonder kleur, zou ik ook geen dag zonder muziek kunnen. Ik woon alleen en bij mij thuis speelt er altijd muziek. En op die muziek wordt zeer regelmatig eens een danske geplaceerd!  Ik heb een brede smaak, maar mijn 'all-time favorites' zijn rock, hip-hop, drum& bass en sommige dance muziek. Muziek met een jaren zestig knipoog vind ik ook fijn om te beluisteren. Ik heb een grondige hekel aan schlagers, country en ook wel de meeste Vlaams-talige muziek (lees Garry Hagger, Dana Winner en zo...). Op dit moment zitten deze West-Vlaamse kerels in mijn autoradio.
5. Sommige mensen krijgen kippenvel als je bv. met je nagels over een bord krast. Ik krijg dat van pas pas gewassen handdoeken en grof gebreide katoenen truien. Die zijn dan zo hard en krakerig en daar krijg ik zo de kriebels van! Ik was mijn handdoeken dan ook steeds met extra veel wasverzachter. Ik typ dit met kippenvel en op elkaar geperste lippen. De gedachte alleen al ...BRR!
6. Ik ben niet goed in huishouden doen. 't Is niet dat ik het niet goed kan, maar ik vind het soms zo'n zonde van mijn tijd!  Ik vraag me wel eens af hoe dat ga doen als ik ooit kinderen zal hebben, want ik vrees dat ik niet altijd een goed voorbeeld ben.  Nu klinkt dit alsof ik hier in een zwijnenstal leef, maar maak u geen zorgen, zo erg is het nu ook weer niet. =)
7. Soms heb ik eens zin in iets helemaal anders als job... Dan droom ik wel eens van een eigen winkeltje waar ik dan mooie stofjes, zelfgemaakte tassen en/of juweeltjes zou verkopen. Wie weet, ooit op een dag...


Zo, dat was tof, we beginnen elkaar al een beetje beter te kennen hé! 
Ik "mag" op mijn beurt ook weer vijf blogs nomineren. Niet gemakkelijk, want de meeste die ik tof vind hebben deze award al gekregen. Maar ik denk ... dat deze madammen nog niet aan de beurt geweest zijn :
Mieke Maaike's obscene blog - Veetje - Villa Lisa - Handmaidliset - tistemie, als jullie er zin in hebben...?

6 opmerkingen:

 1. Allez zeg, een heuse nominatie! Ik bloos een blos om u tegen te zeggen. Merci Mademoiselle Assorti! Ik kende je nog niet, maar van een aangename kennis gesproken :) En doe vooral zo verder, want dat doe je heel erg goed!
  Veetje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee, leuk dat je je 7 dingen hebt geschreven! Enne...als Nederlandse is er toch 1 Vlaamstalig nummer waar ik niet omheen kan: Ik hou van u!
  Ja het is een beetje hoempa en misschien niet zo hip, maar oh ik vind het PRACHTIG!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah maar dààr heb je wel een punt! Ik vind "ik hou van u" ook best te pruimen. Ik heb het eens gekozen als lied om op het schoolfeest met de kinderen op te dansen, en dan kies je toch best iets dat je een keer of honderd kan horen, tijdens al de repetities =)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ehh, ik zit hier helemaal te blozen bij mijn computer en wat grappig dat dezelfde gasten in onze autoradio's zitten! Ik voel me uitermate vereerd, en neem de award met een verlegen glimlachske in ontvangst Mercikes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi kleed, echt prachtig! ik kwam hier bij toeval op je blog aan de hand van je stofjes...we hebben veel gemeen in smaak en goesting! een volgerke bij :)

  BeantwoordenVerwijderen