zaterdag 15 januari 2011

"Common everybody, let's ro(c)k!"

Ik hoor u nu wel denken dat ik niet mee ben met mijn tijd, dat de voorbije meimaand dé rokjesmaand was in blogland, maar ik had toen nog geen blog! 
Dus permitteer ik het mij om hier nog wat te rokken, voor ik aan de kleedjes verder werk =) 
Ik draag in het voorjaar en in de zomer bijna altijd rokken, dus voor die seizoenen heb ik al wel wat keuze in mijn kleerkast, maar voor de winter was het maar soberkes. Dus begon ik de voorbije herfst aan een inhaalbeweging:
De eerste is een wikkelrokje uit een rokken-special van een Knip van vorig jaar ergens (denk ik, ik bracht het boekje al terug naar de bib). Ik heb het meestal niet zo voor wikkelrokken, maar ik vond die grote strik zo leuk. Het uilenstofje kocht ik op mijn eerste Stoffenspektakel. Het was liefde op het eerste gezicht en het heeft bijna twee jaar lang in mijn kast gelegen omdat ik maar niet kon beslissen wat ik er wou uit maken, zo bang om het te verknoeien!


Deze is ook een Knip-modelleke. 
Tja sorry, ik heb al op menig blog gelezen dat men dikwijls geen knijt verstaat van die Knip-uitleg, en als men er dan toch iets van begrijpt dat het model dan langs geen kanten past, maar ik kan daar echt niet over meepraten. Op de lengte na dan (dat boekje is volgens mij duidelijk gemaakt door grote hollandse vrouwen met ellenlange benen) passen die Knippers mij altijd. Ik plunder dan ook regelmatig het archief van onze plaatselijke bibliotheek, waar je de oude jaargangen kan uitlenen. Het stofje is een groene fluweel van bij De Strik, lekker warm en zacht! 
De laatste in de rij is een zwierig rokje op de wijze van La Fille Hella. Het stofje was ooit een lange rok, die ik vorig jaar op de rommelmarkt van de Gentse feesten bij St Jacobs vond. Ik knipte de te nauwe tailleband eraf en zette er een stretchboord aan. Et voila, een supercomfortabel en swingend rokske! 
Het rode giletje was een experiment met breisel van de Chien Vert. Ik ben nog niet helemaal zeker of ik het geslaagd vind, maar het is wel assorti met de bloemen op het rokske. En u had het misschien al gemerkt, maar assorti, daar kick ik op!

6 opmerkingen:

 1. Mooie rokjes! En dat uilenstofje is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Keitoffe rokjes!

  Als patroon gebruikte ik één uit een Burda-boekje van 2008, 2009 of 2010; van een blouse en tekende het patroon wat langer, maar helaas vind ik het patroon niet meer terug :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo een schoon rokskes, vooral het laatste vind ik GE-WEL-DIG!

  BeantwoordenVerwijderen