zaterdag 16 juli 2011

E ves him!*

*Een nieuw hemd.
U vraagt zich af of er hier eigenlijk nog wel iets geknipt, gestikt of genaaid wordt???
Wel ik kan u gerust stellen hoor, dat is hier nog steeds de favoriete bezigheid! En bij het begin van de vakantie werden er dan ook grootse plannen gesmeed om van alles te maken en élke dag te stikken!
Van dat plan werd vervolgens al onmiddellijk afgeweken, want er moest eerst en vooral vakantie gevierd worden! En dit o.a. met een festivalleke in Arras (Frankrijk).
Van dat festival moest er achteraf ook een beetje bekomen worden, dus er werden wat schetskes gemaakt van wat er allemaal in het hoofd rondwaarde. In tussentijd werd er ook nog wat geflockt voor de geboorte van een lieve kleine man binnen de vriendenkring. 
Enkele dagen later echter spoelde mijn "Hoera, het is vakantie!"- gevoel weg samen met de regen, en dus was ik helemaal klaar voor veel naaiwerk! 
Maar, en nu komt het triestige gedeelte; plots bleken mij Brother en ikzelf om één of andere obscure reden niet meer compatibel! Om niet te zeggen dat er een serieus haar in de boter zat! Ik produceerde het ene scheve naaisel na het andere en terwijl ik vollenbak probeerde om de moed niet te verliezen, gaf mijn naaibeestje het meewerken helemaal op. Nadat ik mijn kalmte maar een heel klein beetje helemaal verloren was, ging ik van pure miserie voor een time out. En we waren nog niet eens goed begonnen seg... 
Maar... na enkele dagen van 'rust en bezinning' zeg maar, hebben we het weer bijgelegd... en kijk! 
E karo him* uit een Knip van vorig jaar. (Sorry dat ik nu niet meer weet de welke, mijn mama bracht hem mee van de Bib. en ik had hem maar kort in mijn bezit om alles over te tekenen. Van zodra ze terug is van vakantie weet ik u ook te zeggen van welke maand, beloofd)
De ervaren naaister zal met haar geoefend oog wel zien dat er nog 't een en 't ander scheef zit met die karokes, maar ik ben al lang blij dat de ruzie weer bijgelegd is ziet u.
Ik maakte er mij ook nog een (assorti, aja) ringetje bij. Het lukte maar niet om daar een scherpe foto van te maken, maar u ziet toch wel dat het een schoontje is hé? ;-)
*Een geruit hemd.

PS: Ik hoop dat u het niet àl te saai vindt dat mijn foto's weer eens op dezelfde plaats gemaakt zijn, maar u begrijpt dat ik met zo'n weer niet anders kan hé...  

9 opmerkingen:

 1. Wat een schoon hemdje! En ook mooi gestyled, zo met dat riempje erin.
  Het is te hopen dat ge niet vaak meer ruzie maakt met uw machien, want blijkbaar komen daar toch heel leuke dingen uit voort!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah wat prachtig! Vakantie doet een mens goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauwh!!! Heel knap en wat een leuk stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuke blog heb je !!
  ik ga je dus VOLGEN !!
  leuk vogel huisje (action? ) wij hebben zo een int groen !

  groetjes
  Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk bloesje hoor! Ik ben al benieuwd uit welke knip dit komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig hemdje!!!
  Ik stelde mij jou helemaal anders voor...wees niet ongerust, het is een aangename verrassing! ;)
  Hele mooie ring trouwens!
  Groetjes
  Eline

  BeantwoordenVerwijderen