woensdag 5 oktober 2011

Hairdo - een filmpje

Men vroeg mij hier al hoe ik dat deed, zo'n opgerolde kwaffuur, en ik beloofde toen om dat eens te laten zien. 
Het heeft wel even geduurd hé, ja, ik weet het. 
Ik wist alleen niet goed hoe ik u dat nu het beste kon tonen. Ik ondernam een poging tot foto-tutorial waarop vooral mijn armen, handen en heel weinig van het kapsel te zien waren. Na nog heel wat getreuzel en getwijfel of ik hier eigenlijk wel met mijn hoofd in een filmpje wou verschijnen, hak ik nu toch de knoop door.  Speciaal voor u dus, sympathieke lezer, overwin ik mijn 'podiumvrees', ik hoop wel dat u dat een beetje naar waarde weet te schatten hé! ;-) 
Ik hoop ook dat u het zo een beetje kan zien, want met Photo Booth is dat toch niet hetzelfde als voor de spiegel. Bovendien kan er maar een kleine twee minuten mee gefilmd worden, dus u zal wel zien dat het wat vooruit moest gaan.
De "silly music" is Mr Scruff. ^_^ Op 7/10 in de Vooruit in Gent, ik kijk er alvast naar uit!
Het lukt het best met wat vetter haar, niet fris gewassen want dan is het te glad en glijden de speldjes er zo uit (bij mij toch). 
Als u het eens probeert, mag u hier altijd een link naar een fotooke zetten hé, ik ben wel benieuwd hoe het er bij u uitziet!

17 opmerkingen:

 1. Wow, dat ziet er super uit! Mooi filmpje
  Groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof! En dat ziet er zo simpel uit dat ik dat vanmiddag eens ga proberen. Ik zal u laten weten wat het resultaat is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, da ziet er niet eens zo moeilijk uit! Morgen probeer ik het misschien eens (vandaag niet meer, want mijn haar is vanmorgen gewassen ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Joepie, ga ik morgen proberen!!! Merci, en super dat je je podiumvrees overwonnen hebt. Chapeau! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 't Is een duidelijk filmpje.
  Mijn haar is er, denk ik, te kort voor. Ooit als ik genoeg gespaard heb, probeer ik het ook eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. kei leuk, maar ik ben net bij de kapper geweest, het is nu een beetje te kort. In november trouwt mijn schoonzus, ik ga er dan zeker aan denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi en duidelijk filmpje, en ik denk ni da gij schrik moet hebben om u te tonen op internet, amai nog ni! Spijtig genoeg vrees ik dat mijn haar daar ook iets te kort voor is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En dat in één minuut en 40 seconden, geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk dat mijn haar voor dit soort dingen te dun is... :-( Kan dat? Of ligt het echt aan mijn lompe handen / weinig geduld om met mijn haar bezig te zijn? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn! en eigenlijk simpel. Heb het vandaag ook eens gedaan, maar mijn haar is denk ik te dun. Tis maar een dun haarstrengske :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Merlette & Tijdvogel: Nu jullie het zeggen, dat zou idd best kunnen dat je er wat dikker haar voor moet hebben. Ik heb zwaar en vooral ook veel haar. Ik bv. geen paardenstaart maken want dan krijg ik binnen de kortste keren koppijn van 't gewicht van die staart. Maar als het bij Tijdvogel toch wel gelukt is vraagt het misschien gewoon wat oefening? Toch nog veel succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb vandaag nog aan je gedacht :) Ik was aan het denken over de 2 minuten filmen met Photobooth, als je langer wilt filmen moet je dat via imovie doen, "importeer van camera" en dan ingebouwde isight, en opnemen maar :) uren aan een stuk als je wilt :) Mijn frank was niet eerder gevallen, ik neem mijn filmpjes meestal op met mijn videocamera :) Beter te laat dan nooit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super!

  Wie zoals ik krulhaar heeft kan dat ook doen, maar dan steek je er misschien liever ouwe-vrouwtjes speldjes in ...
  (zo schuivertjes met aan twee kanten een gekruld deel, waarbij de twee beentjes wat uit elkaar staan - wat een ontdekking was dat voor mij).

  En ... als je dat omgekeerd draait, krijg je een heerlijk ouwe-vrouwtjes kapsel.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Lelie: Keigoeie tip, ga ik volgende keer proberen! Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Is 5 maanden niet wassen, vettig genoeg?

  BeantwoordenVerwijderen