maandag 5 december 2011

Voor Liv! #2

De mama en papa van Liv vroegen of ik het zag zitten om ook een kleedje voor hun dochter te maken, voor de babyborrel. Eentje met mouwen, voor de rest mocht ik doen wat ik wou. Gevlijd om zoveel lof hoorde ik mezelf zeggen dat ik dat helemaal zag zitten. Maar eenmaal thuisgekomen begon het gepieker. Ik had nog nooit iets voor zo'n klein mensje gebricoleerd! Op de slofjes na dan. Ik kreeg een jurkje en een romper van Liv mee die haar nog een beetje ruim zaten, en drie weken de tijd om iets te fabriceren.
Ik had al snel in mijn hoofd dat het een wikkeljurkje moest worden, makkelijk om aan en weer uit te doen, met fronsjes in het voorpand. Na heel wat denk- en meetwerk, frustratie om een stofje dat toch niet zo'n goede kwaliteit bleek, een paar mouwen die het formaat van poppenarmpjes hadden, en nog wat lostorn en weer vastnaai-gepruts is dit het resultaat. Op slechte foto's, want de deadline kwam wel heel dichtbij, waardoor het jurkje alleen 's avonds kon gefotografeerd worden, net voor ik het ging afgeven. Kijkt u even mee:
 1. De 'artistieke' gele floe foto
 2. de 'harde waarheid' overbelichte foto
3. De "misschien is een witte achtergrond beter... niet dus" -foto

Maar 't is uiteindelijk wel een schoon kleedje, al zeg ik het zelf. Toen ik het ging afgeven lag kleine Liv te dommelen op de arm van de mama, maar er is mij een foto met model beloofd, dus wordt vervolgd!

7 opmerkingen:

 1. 't Ziet er mooi uit! Ik ben al benieuwd naar de foto mét model.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moeilijk hè, leuke foto's maken bij kunstlicht;) Ik vind het een prachtig jurkje, leuk stofje ook. En, by the way, je blog-header is echt heel knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt een schoon kleedje zeg! Wat moet dat dan niet geven bij goed licht en rond een baby-lijfke :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig kleedje! Mooi stofje en een leuk model!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi mooi,
  ik heb het gezien toen het model het showde (= op de arm van mama liggen terwijl al het volk een kijkje komt nemen)
  en het was heel girly!
  ik heb zelfs niet gezien of ze ook de schoentjes aanhad, zo ging mijn aandacht uit naar het kleine wezentje (of was het toch het kleedje)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ziet er best top uit voor een eerste mini maaksel!

  BeantwoordenVerwijderen