zondag 12 februari 2012

Spannend!

Spannend! by Mlle Assorti
Spannend!, a photo by Mlle Assorti on Flickr.

Mlle Assorti waagt zich aan een eerste zelfmaakbroek!

13 opmerkingen:

 1. Spannend inderdaad :-) Hier ook net een exemplaar klaar - gemaakt in de naailes weliswaar... alwaar ze dat liever 'de pantalon' noemen :-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt me altijd héél moeilijk. Goed gelukt?

   Verwijderen
  2. Ja, eigenlijk wel. Dacht dat het zo'n verplicht nummer ging zijn dat ik nooit werkelijk zou dragen, maar eigenlijk valt hij wel mooi.

   Verwijderen
 2. Tgoh, "de pantalon" begot! Ik weet nog niet zeker of mijn broek die naam wel waardig zal zijn ze! Maar we gaan het toch proberen he. Was het moeilijk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da viel wel mee ze. Enkel die rits is een beetje zoeken in het begin, maar de rest ging eigenlijk vlot. En ja, een pantalon ochgot: de naaijuf houdt van dergelijke terminologie ;-)

   Verwijderen
 3. Ben benieuwd!
  Ik kijk uit naar het resultaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooooh la, inderdaad spannend! Zeer moeilijk lijkt het me niet, alhoewel veel afhankelijk zal zijn van de gekozen stof, maar toch, ik heb me er zelf ook nog nooit aan gewaagd... Ik wacht tot ik ooit eens ergens toevallig het perfecte patroon tegenkom ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Woehoe inderdaad! Ik vond dat broekpakje dat ik ooit maakte al een hele uitdaging, dus 't zal nog een paar eeuwen duren vooraleer ik mij nog eens aan een broek waag. En merci voor het Nederlandse filmpje van Archimedes! Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Uit welk boekje komt dit patroon?
  Ik wil me binnenkort ook wagen aan een zelfmaakbroek en ik zoek nog een patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het komt uit de Knip van maart 2009, ook wel bekend van dé stolpplooirok.
  Tof modelleke, niet zo moeilijk om te maken ook, het ging gelijk niks! Alleen vergat ik op tijd te passen en moest ik constateren dat ze mij "een koei te groot is", zoals wij dat hier zeggen. Ik heb een 38 genomen zoals ik altijd heb bij de Knip, maar dat had gerust een 36 mogen zijn. Ik had alle sierstiksels al gemaakt, die moet ik dus weer lostornen om ze kleiner en smaller te maken. Stom hé! Ze ligt in de "als ik ooit eens tijd en goesting heb"-mand. Goed maat nemen, nameten en passen voor je sierstikt is dus wel mijn boodschap bij deze ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt!
  Binnenkort 's naar de bib om die Knip te halen.

  BeantwoordenVerwijderen