woensdag 2 juli 2014

Jump for joy!

Ik maakte een springpak! / I made a jumpsuit!
Met een patroon van hier.  Ik maakte een maat 40 en dat zit wat aan de ruime kant, maar dat vind ik juist prettig. Opnieuw een stiekeme pyjama, ik voel een verslavingske opkomen! 
Het stofje komt van op het stoffenspektakel, ik kocht het oorspronkelijk om een Bleuet-jurk van te maken. Maar het springpak-patroon (inderdaad, ik noem dat een springpak in het nederlands, ik vind dat veel plezanter dan 'jumpsuit' en dat is hier mijn blog dus ik mag dat :-) ) bleef in mijn been bijten en dit was de enige lap stof in mijn voorraad die groot genoeg was om alle delen uit te krijgen. Ik heb wel nog wat moeten foefelen; het beleg en de blinde sluitbies zijn effen zwart, maar dat ziet toch geen kat. Die blinde sluitbies was trouwens wel nog een uitdagingske, maar een plezant uitdagingske. Het voelde als een kruiswoordpuzzel oplossen, maar dan toffer! 
Ik ben intussen aan nog een ander springpak bezig, maar ik vrees dat ik de verkeerde stof gekozen heb. In de werk beschrijving stond viscose tricot als stofadvies. Ik bestelde deze, maar die blijkt nu in beide richtingen rekbaar, dus ik vrees dat het geheel er al snel als een patattenzak zal uitzien. Of als een pyjama, zonder stiekem te zijn. Als het nog op iets lijkt, krijgt u het hier zeker nog te zien, maar ik zou er niet blijven op wachten... Jammer, want ik ben wel springpakken-fan, en mijn lief ook!
Toedels!
My hair has the weirdest color lately.

With this pattern. I made a size 40 and it fits me rather loosely, but I like that. That secret pajamas-feeling again, it's so addictive! 
I bought this fabric at the Stoffenspektakel with the intension to make a Bleuet dress. But this pattern kept haunting my head, and this fabric was the only piece in my stash big enough to cut al the (many!) pattern pieces. I had to cheat a little bit; the facings and the hidden button placket are plain black. But hey, no one sees that, right?! 
That hidden button placket was quite challenging by the way, but in a good way. It was like solving a puzzle, but more fun! 
I started making another jumpsuit yesterday, but I think I've chosen the wrong fabric for that one. The pattern required a viscose jersey, so I ordered this. But apparently it stretches in both directions, so I'm afraid that it will look like I'm wearing a hefty bag. Or pajamas, but not so secretly. If it works out well, I'll post some pictures here, but you don't need to wait for it. A bit sad, 'cause I love jumpsuits, and so does my bf! 
See ya'll!

9 opmerkingen:

 1. Looking comfy! En ik vind uw haarkleur er cool uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jep ziet er een stiekeme pyjama uit! lekker comfy en toch stijlvol :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uw springbak ziet er zo zalig comfortabel uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O, wat een uitdaging! Ik wil het al lang proberen, maar blijg het maar uitstellen...
  Bij jou is het alvast supergoed gelukt! Heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, maar zo tof! Ik ben al 3 weken bezig met één te maken (lees: ik knipte mijn patroon uit en zag dat ik eigenlijk net te weinig stof had. Nu ligt het hier te wachten...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Komaan hé, niet opgeven! Welk patroon is het? Echt jong, ge gaat het u niet beklagen, het mijne is bijna nog niet van mijn lijf geweest sinds ik het af heb. Mijn ma vroeg onlangs of ik het wel op tijd in de was steek >_<

   Verwijderen