zondag 11 maart 2012

Mlle Assorti erkent haar verslavingen.

Elk jaar met rood aangeduid in mijn agenda: de Retrobeurs van de Kringloopwinkels. Elk jaar opnieuw neem ik me voor om daar vroeg bij te zijn, zodat ik mijn slag kan slaan (ik wil al een hele poos een salontafel op de kop tikken) maar elk jaar opnieuw mislukt dat plan. Om tien uur gingen de deuren open, maar om half elf hing er op elk meubelstuk dat de moeite (en betaalbaar) was al een groene "verkocht"-bol.
Maar dat wil niet zeggen dat we ons daar niet geamuseerd hebben, want er viel nog heel veel ander moois te scoren! 
U weet dat al, of misschien ook niet, maar ik heb een zwak voor vintage-servies. Ik heb dan ook geen enkel bord, glas of kopje in mijn bezit dat nieuw is. Het begon met een compleet servies dat ik ooit cadeau kreeg, maar verder zijn het allemaal samenraapsels uit kringloopwinkels, rommelmarkten, ... waar ik niet aan kon weerstaan. 
En zo ging het ook gisteren weer; aanschouw mijn nieuwe aanwinsten!
Deze deden mij direct aan Alice in Wonderland denken, aan "We verven de rozen rood" en thee bij de Mad Hatter. Het zijn stevige kopjes, van Boch, om een goeie "zjat" thee uit te drinken. I like!
En deze staan al te pronken in mijn vitrinekast, want ik vind ze bijna te mooi om uit te drinken. Het zijn heel fragiele kopjes en ze zijn hier en daar al een wat versleten, maar ik vind zo geweldig schoon van tekening en vorm! 
Verder werd er op de Retrobeurs ook nog aan textielverslaving gedaan. Maar al dat moois draait nog rond in mijn wasmachine, dus dat zal voor volgende keer zijn.


Edit: Bij het zien van dit filmpje smelt mijn voornemen om er in't vervolg vroeg bij te zijn als sneeuw voor de zon! Creepy!

7 opmerkingen:

 1. O, dat tweede setje! Echt geweldig, dat had ik denk ik ook gekocht - en ik heb geen vintage-servies-verslaving :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het o zo aan mij laten passeren dit jaar, maar ben blij om je schatten te zien. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauuuuw wat een koopjes! Ook wel een echte verslaving, want dat zullen wel al héél veel theekopjes zijn die ondertussen in je kast staan, hihi. Ik heb ook mijn slag geslagen: een analoog fototoestel, ne riem en twee brillen! Jeuuj!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooooh, die oranje zijn supermooi! Mijn servies is ook helemaal tweedehands, maar dan zo echt een beetje van alles en vooral saaie bruintinten... Maar bon, ik ben daar niet zo heel voorzichtig mee, als er eens eentje uit mijn handen valt, ben ik daar niet zo rouwig om... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen